27 mei 2023

Het programma van de Laeken FunDay op 18 juni 2023 in Assen is bekend. 
U kunt dit vinden op Facebook in de groep Laeken FunDay of bij mij opvragen, ik heb de tekst in de mail.
Aanvang 10 uur tot 16.00 uur. Komt allen! 

9 mei 2023

Een prachtige nestperiode ligt inmiddels als weer enige weken achter ons. Alle pups zijn geplaatst en doen het goed. Ze groeien als kool ! Allemaal veel succes en plezier ermee. Pup Nadyn Joli de FeJa is bij mij gebleven, een leuke, vrije dame !

20 maart 2023

Alweer een week voorbij. 7 weken zijn de pups vandaag.  Afgelopen week ingeënt, in de auto en fietskar geweest, op de trimtafel opfrissen en kammen, een ander terrein bezocht en regelmatig bezoek gehad. Komende week nog wat ritjes maken en de lijntjes eraan en eens buiten de kennel op straat vertroeven.

Over een week verlaten de eerste 2 pups het nest.... Teefje Nadyn, blijft bij mij.
Reutje Nillis is nog beschikbaar.


 

12 maart 2023

Uit dit leuke nest is nog 1 reutje beschikbaar waarvoor al wel een fijne socialisatie-familie geregeld is, namelijk bij Peter en Marijke en Teun in Scheveningen.

10 maart 2023

De pups voor het eerst vandaag op de droge brok en mama Mette haar bar wordt sinds dinsdag met rust gelaten en ze krijgt minder voer. Daarna mag ze spelen en mee opvoeden !

Maandag a.s. precies op 6 weken worden de pups gechipt en wordt er DNA afgenomen door een buitendienstmedewerker van de Raad van Beheer en 's middags ingeënt bij de dierenarts.

 

6 maart 2023

5 weken zijn de pups van Ici Mette Marit Joli de FeJa.
Inmiddels zijn sommige pups bijna 3 kg. Razendsnel gaat de tijd voorbij. Helaas werkt het weer niet mee voor buiten activiteiten maar als het even kan, gaan ze toch!
Er is nog 1 van de 3 prachtige reutjes beschikbaar.  Een unieke, mogelijk laatste kans om in aanmerking te komen voor een pup van deze zeldzame variëteit van de Belgische herders. 

20 febr 2023

3 weken zijn de pups vandaag. De tijd in de werpkist is voorbij. Sinds vandaag wat meer ruimte in de puppyren.
Blaffen, grommen, spelen, "lopen", contact maken, ik blijf me altijd verbazen over de snelle ontwikkeling in zo'n korte tijd.
Mette krijgt veel voer,...ziet er goed uit en de pups ook. Morgen maar eens proberen wat de pups van geweekte brokjes (pap) vinden.

Het is een prachtig nestje, alerte, levendige pups. Er zijn nog 2 reutjes beschikbaar. 


11 febr 2023

Het is even wennen op een nieuwe website.... helaas werkt mijn oorspronkelijke site door technische veranderingen niet meer en is niet te bewerken. Vooralsnog hier een snelle opzet via jouwweb zodat ik u toch kan informeren, zeker over de pups!

Mette  is heel relaxed en verzorgt ze prima.  De reutjes Nadal, Nanne, en Nillis en de teefjes Norma, Nena en Nadyn groeien als kool.
De oogjes van de pups zijn bijna open. Het gaat zo snel ! Het is een prachtig nestje van From Laeken Paradis Red Hill Rodan x Ici Mette Marit Joli de FeJa.  Zie foto's bij Pups'23. De stambomen van de ouders kunt u vinden in  working-dog.com  
Zoeken bij honden in het menu en de naam intypen. 


De ouders Rodan en Mette zijn beide waaks,  energiek, open en sociaal, leergierig en altijd in om samen iets te ondernemen. Maar zeker ook persoonlijkheden, niet altijd meegaand. 
Beide honden zijn geröntgend op  en ellebogen (HD-A/ED-O), ze zijn Embark (DNA)  getest en door het onderdeel matchmaker binnen Embark te gebruiken is het  verwachte inteeltpercentage berekend van de nakomelingen.
Ook hebben ze beide een hartecho en hart ECG gehad.  Trots op de resultaten en de prima samenwerking met zowel fokker Brigitte als  eigenaar Tom kijken we uit naar de ontwikkeling van dit prachtige nestje. 


Er zijn nog 2 reutjes beschikbaar voor sportieve eigenaren.. Het zijn absoluut geen beginnershonden. Het kunnen lezen van de hond, accuraat en consequent anticiperen zijn vaardigheden die je bij de Laekense nodig hebt. Ze zijn snel en leergierig en bij onduidelijke aanwijzingen creatief.  Met rust in eigen lichaamshouding en stem, duidelijk  maar met zachte hand aangeven wat je van de hond verwacht,  herhaling en vooral  (bv spelenderwijs)  belonen, zal er en fijne band tot stand komen waar je toch zeker de eerste 3 tot 4 jaar intensief bezig zal zijn met het socialiseren, opvoeden en trainen. 

Heeft u hiervoor de kennis, tijd, energie en geduld om soms 3 stappen vooruit en 2 terug te maken zodat een passende manier tot vertrouwen en samenwerking leidt, maak dan via menu contact kenbaar dat u belangstelling heeft voor een reutje. 

 

 

 

 

Een grote verrassing om 08.30 uur, nog een teefje geboren.

 

 

30 januari 2023

 

Vandaag tussen 00.20 en 04.10 geboren: 3 reutjes en 2 teefjes van Rodan en Mette.

We denken dat Mette klaar is maar misschien heeft ze nog een verrassing in petto.

Welkom kleine beauty’s! Dank weer aan mijn trouwe kraamhulp Harm.

 

28 januari 2023

Dag 59 van de dracht voor mijn meisje Mette (Ici Mette Marit Joli de FeJa). Ze eet nog prima. Slaapt veel en er is nog geen daling in haar temperatuur.

24 januari 2023

Het laatste weegmoment voor drachtige Mette. Vorige dracht bijna 2 jaar geleden, dag 55, 29.2 kg vandaag dag 55, 28.8 kg. Startgewicht 25 kilo en 2 jaar geleden 25.5 kg. Waar oude agenda’s al niet goed voor zijn

Nog wat spulletjes gescoord bij de Kringloop en op wat kleinigheden na zijn we klaar voor de laatste week van de dracht en de naderende bevalling. Aan het einde van de week begin ik met het meten van haar temperatuur en wachten we vol ongeduld af Ze ziet er nog heel fit uit.

Maak jouw eigen website met JouwWeb